Om CoderDojo Sverige

”One rule, be cool!” CoderDojo ger alla barn och ungdomar möjlighet att gratis lära sig programmering i en kreativ, trygg och socialt inkluderande miljö.

CoderDojo är en global rörelse för att lära barn och ungdomar programmera. Vi började i Sverige med Malmö våren 2012. Det är gratis att komma till CoderDojo och är öppet för alla tjejer och killar 7-17 år. Du kan få lära dig att göra spel, appar, hemsidor, m.m. Du behöver inte kunna programmera innan du kommer. I Sverige finns vi idag på 14 olika orter, och drivs helt ideellt.

Tack vare coderdojo.se kan du lära dig koda även på nätet, genom ”Lär dig koda” i menyn. Men det blir helt klart roligare på en dojo, där du får träffa andra och får hjälp av duktiga coacher.

Besök en dojo: för alla tjejer och killar 7-17 år

Vad är CoderDojo?
En kul plats där du får lära dig hur du gör spel, hemsidor, appar, m.m!

Hur besöker jag en dojo?
Det är helt gratis. De flesta CoderDojos i Sverige arrangerar dojos varje eller varannan vecka. Du hittar din stads dojo-tider under ”Dojos” i menyn.

Behöver jag ha med en förälder?
Är du under 13 bör du ha med din förälder. De får gärna hjälpa till med att anordna fika eller lära sig själv och andra barn.

Om mitt barn är yngre än 7 år?

CoderDojo välkomnar alla tjejer och killar 7-17 år. Är ditt barn yngre än så, finns nu fortfarande väldigt bra sätt att leka med att lära sig programmering. Exempel är dessa appar/hemsidor:

  • ScratchJr (5-7 år) till iPad och Android (gör dina egna spel och berättelser)
  • Grundkurs (4-6 år), Code.org
  • LightBot (4-8 år) till iPad/iPhone eller Android (lär dig programmering genom att lösa pussel)
  • The Foos (5+ år) till iPad (lär dig programmering genom att spela ett spel)

Kontakt

Allmän kontakt: dojo@coderdojo.se
Starta upp en dojo: se ”Starta en dojo”.
CoderDojo Sverige: Marcus Nygren, marcus@marcusnygren.se