Städer

Som du kanske sett finns CoderDojo i många städer i Sverige – och på över 1000 platser i världen! Finns CoderDojo i din stad och du vill hjälpa till? Vad kul! Fråga dem om de vill ha fler mentorer – det vill de allra flesta otroligt gärna.

Finns inte en dojo i just din stad? Vad synd! CoderDojo Sverige finns ej som förening, utan vi existerar som en samlingsplats mellan olika dojos. Om du vill starta upp i din stad, kan vi däremot ge lite tips:

Starta en dojo

Hur kommer jag igång snabbt?

På CoderDojo.com finns allt du behöver för att ha en riktigt bra dojo. Se exempelvis:

Vårt tips: börja med att ordna en lokal, och bjud på test in ett antal barn och föräldrar, och börja med exempelvis code.org/learn och Scratch. Kom sedan gemensamt överrens om hur just ni vill fortsätta mer er dojo.

Dojos runtom i landet kan hjälpa gärna om du har specifika frågor: gå gärna med i Facebook-gruppen för alla svenska CoderDojo-organisatörer.

Hur får jag en egen sajt, minstad.coderdojo.se?

Det är inte obligatoriskt, men om du vill så kan du maila marcusnygren.mn@gmail.com så skapar vi en subdomän, t ex http://lund.coderdojo.se/ till dig. Du kan även be om att lista din dojo på coderdojo.se, så det går att se att ni är igång.

Kommentera